Knowledgebase

How to use WebFTP and FTP Client

Използването на FTP е необходимо за много неща, като например качване на Minecraft светове, инсталиране на Bukkit/Spigot/PaperSpigot плъгини и много други задачи, които изискват достъп до вашите Minecraft сървърни файлове.

QGS.BG разполага с две FTP опции, които можете да използвате. Първият е нашият WebFTP, наличен в Multicraft контролния панел, и втория е като използвате FTP идентификационните данни на вашия сървър, за да използвате любимия си FTP клиент, като FileZilla или някой друг. Силно се препоръчва да използвате FileZilla за по-големи трансфери, като например светове.

WebFTP

За да получите достъп до файловете на вашия Minecraft сървър с WebFTP, ще трябва да влезете във вашия Multicraft контролен панел, да изберете вашия Minecraft сървър и изпълнете следните стъпки:

1. Щракнете върху Файлове, след което щракнете върху FTP
файл достъп.

2. След като сте натиснали FTP Файл достъп ще ви прехвърли в страницата за удостоверяване. В полето "Панел парола" въведете паролата за Multicraft контролния панел и натиснете "Вход"

3. Вече можете да разглеждате и редактирате файловете на сървъра във вашия браузър. По подразбиране ще бъдете доведени до основната директория на вашия сървър, която е най-ниското ниво на вашия сървър (където всичко се съдържа).

Редактиране на файлове

За да редактирате файл, като например файла server.properties, просто кликнете върху "Edit" и ще се отвори текстов редактор. Сега можете да направите необходимите промени и да кликнете върху "Save", след като сте готови.Качване на файлове

За да качите файл на сървъра, започнете, като прегледате директорията, в която искате да качите файловете, след което щракнете върху бутона "Upload" в горната част на страницата на WebFTP и ще се отвори страницата за качване на файлове.

Преименуване/Преместване/Архивиране/Изтегляне и Изтриване на файлове

Има няколко други операции, които можете да използвате за управление на файловете в нашия WebFTP. Можете да направите това, като просто поставите отметка в квадратчето до файла/файловете/папките, които искате да управлявате, а след това в горната част на страницата ще се забележите лента с наличните опции.

 

FTP Клиент/FileZilla

Нашият WebFTP е много полезен в много сценарии, но понякога е по-добра идея да използвате специален FTP клиент, за да правите промени. FTP клиенти като FileZilla често пъти са по-подходящи за по-големи трансфери, като качването в светове, плъгини или jar платформи. Може също да имате предпочитан файлов редактор като NotePad++, за да правите промени в файловете на вашия сървър, в който случай FTP клиентът ще бъде оптимален. Опитните администратори на сървъри често избират FTP Клиент, пред WebFTP. Все още можете да използвате FTP клиент по ваш избор само с няколко стъпки!

Свали FileZilla (Windows и Mac OS): https://filezilla-project.org/download.php?show_all=1

За достъп до файловете на вашия Minecraft сървър с FTP клиент като FileZIlla, ще трябва да влезете във вашия Multicraft контролен панел, да изберете вашия Minecraft сървър и изпълнете следните стъпки:


1. Щракнете върху Файлове, след което щракнете върху FTP файл достъп.

3. След това страницата ще се отвори и ще покаже вашите FTP удостоверения, които ще се използват в предпочитания от вас FTP клиент. Имаме 4 вида информация, това са IP, порт, потребителско име и парола, показани на тази страница. Полето за парола ще бъде празно, но ще трябва да използвате паролата, която използвате за влизане в контролния панел. В нашия пример нашите FTP данни са следните:

4. Сега ще попълним нашите настройки на нашия FTP клиент. В нашия пример използваме FileZilla.След като настройките ви бъдат попълнени, натиснете "Quickconnect" и ще се свържете със сървъра си! FileZilla работи по подобен начин, който прави нашият WebFTP. Въпреки това, вместо да имате квадратчета за промяна на файловете, щракнете с десния бутон върху тях. 

Видео урок по темата:Нуждаете се от помощ? Можете да подадете билет в отдел поддръжка за допълнителна помощ!

  • minecraft, minecraft ftp, filezilla, file upload, file manager, minecraft files
  • 11 Users Found This Useful
Was this answer helpful?

Related Articles

Как да сменим MOTD на сървъра си

В този урок ще обсъдим как да промените на сървъра си MOTD/съобщение и ще разгледаме също как да...

Как да добавим сървър икона

От Minecraft 1.7.10 собствениците на сървъри могат свободно да добавят своя икона на сървъра си в...

How to setup Votifier plugin

How to Set Up Votifier This guide will go over how to set up Votifier so users can vote for your...

How to activate Whitelist in our server.

Whitelisting your server prevents users that are not on the list from joining your server. By...

How to disable Online Mode in your server.

In order to enable offline mode on your Minecraft server, you must disable online mode.Before...

Powered by WHMCompleteSolution